Internet Ordbog for begyndere

Internet Ordbog

- ordforklaring for begyndere på nettet

(Mangler du forklaring på nogle ord/begreber så skriv en mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.)
Klik her for at komme tilbage til forsiden

firefoxBrowser (f.eks. Internet Explorer og Firefox)
En browser er et program, som kan fremvise bl.a. hjemmesider. Når du trykker på ikonet med det blå "e" åbner programmet og fremviser typisk en eller anden startside. Typisk vil mange vælge at have Google som foretrukne startside.

Domænenavn (f.eks. ditdomæne.dk)
Et domænenavn er en adresse på internettet. Typisk vises den med de tre "www" foran - www.ditdomæne.dk. De fleste lande har sine egne landekoder. I Tyskland hedder domæner således .de (ditdomæne.de) De populære .com domæner er mere internationale og foretrækkes til f.eks. engelsksprogede sider.

snabelaEmail/Emailadresse
Hvis du har et domænenavn kan din email se således ud: ligehvadduvilhave@ditdomænenavn.dk. Vores firma Bripix har således emailadresser som; Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Det koster som regel ikke meget at oprette flere emails til et domænenavn. Hvis ikke man har et domænenavn kan man gratis oprette en fremragende email hos Google på www.gmail.com.

Hosting/Webhotel
Hosting betyder den service at beværte en hjemmeside og holde den tilgængelig på internettet. Du kunne i princippet have en hjemmeside på din egen computer, men computeren er ikke beregnet til at køre uafbrudt 24 timer i døgnet - dertil bruger man servere. Derfor lejer man plads på en server - et såkaldt "Webhotel" - en slags hotelværelse til din hjemmeside, så den altid er online og sikret mod f.eks. hackerangreb (dermed ikke sagt at hackerangreb er undgåelige - Google og Microsoft er f.eks. selv lige blevet hacket.)

Internet
Internettet er helt kort sagt et netværk som forbinder alle computere som er koblet på det. Man kan så fremvise sit materiale/sin hjemmeside for besøgende - typisk via et domænenavn 

Server 
En server er en slags computer som er bygget til at opbevare hjemmesider på. Typisk er disse gemt bag firewalls, som skal forhindre hackere i at 

Søgemaskiner (f.eks. Google, Yahoo og MSN)
Google er uden sammeligning den mest populære søgemaskine. Den ligger på domænet Google.com, men en søgning fra Danmark foregår oftest på den danske version som ligger på Google.dk.
En søgemaskine sorterer i de mange millioner hjemmesider og finder de hjemmesider, som indeholder de ord og sætninger, som du søger efter. Se også "Søgemaskineoptimering".

Søgemaskineoptimering (På engelsk SEO=Search Engine Optimization)
Søgemaskineoptimering vil sige at gøre, så en hjemmeside kommer tidligt frem på Googles liste, når folk søger efter det som hjemmesiden sælger/indeholder. Det er kun ganske få personer som leder længere end blandt de ti første resultater på listen - de ti resultater som ligger på side 1.